Rijksarchief in België

Ons collectief geheugen !

FR | NL | DE | EN
Menu

Genealoog

Kleine letters  Normale letters  Grote letters

Het Rijksarchief bewaart meer dan 370 kilometer archief in 20 depots, verspreid over het hele land. De bestanden en collecties zijn talrijk, bestrijken verschillende eeuwen, en gaan over mensen zoals jij en ik, en onze families.

Ben je op zoek naar informatie over je voorouders, maar heb je geen idee hoe te beginnen aan je zoektocht? Onze leidraad voor het opstellen van een stamboom helpt je op weg!

In de parochieregisters en de registers van de burgerlijke stand van meer dan 100 jaar oud kan je talrijke inlichtingen over jouw voorouders terugvinden. Ze bevatten geboorte-, doop-, huwelijks- en overlijdensakten en kunnen gratis worden geraadpleegd via onze zoekrobotten, waaronder “Zoeken naar personen”, waarin je meer dan 33 miljoen namen kan opzoeken.

In de nieuwsberichten op deze website worden de recent gedigitaliseerde archieven of de archieven waarvan de digitalisering aan de gang is, alsook de laatste gepubliceerde inventarissen van archieven voorgesteld. Daarnaast vind je op de Facebook-pagina van het Rijksarchief vele zoek- en leestips over de verschillende archieven die in onze depots worden bewaard.

De door onze archivarissen opgestelde inventarissen helpen je om de voor jou relevante archiefdocumenten in de verschillende archiefbestanden te vinden. Een groot deel van onze inventarissen is online beschikbaar.

Heb je weinig of geen ervaring met archiefonderzoek? Lees dan ook zeker dit stappenplan alvorens aan je zoektocht te beginnen!

Lees meer

www.belspo.be www.belgium.be e-Procurement